Nätverksträff under Berlins internationella litteraturfestival

Under september träffades nätverket i Berlin, i samband med Internationales Literaturfestival Berlin, för studera festivalen, utbyta erfarenheter och planera för nätverkets framtid. Det blev några intensiva dagar som gav massor av intryck och lärdomar.

Två av dagarna inleddes med intensiva arbetspass, där nätverket diskuterade hur en möjlig fortsättning för nätverksarbetet skulle kunna se ut. Något tvivel om att det vore en god idé att fortsätta nätverksarbetet fanns nämligen inte, där var alla överens om att nätverkandet bidragit massor till utvecklingen av det egna arbetet. Idéer om att i framtiden utveckla våra mötestillfällen till mer genomarbetade konferenser, med gästföreläsare, mingeltillfällen och fortbildning inom valda områden tog form.

Många idéer kom fram under två dagars framtidsworkshop. Foto: Elenor Nordström

Många idéer kom fram under två dagars framtidsworkshop. Foto: Elenor Nordström

Planer för det gemensamma projektet att utveckla Nordisk författarscen hann också diskuteras. Nu efter att alla festivaler genomfört Nordisk författarscen en gång, var intresset stort för hur detta skulle kunna vidareutvecklas.


Erik Jonsson, Patrik Tornéus, Kristina Grönberg, Elenor Nordström, Therese Bakkevoll, Ingvild Solstad-Nøis, Maríanna Lúthersdóttir och Ilkka Nyqvist representerade festivalerna under denna nätverksträff.

Erik Jonsson, Patrik Tornéus, Kristina Grönberg, Elenor Nordström, Therese Bakkevoll, Ingvild Solstad-Nøis, Maríanna Lúthersdóttir och Ilkka Nyqvist representerade festivalerna under denna nätverksträff.

Berlins internationella litteraturfestival imponerade med sitt två veckor långa program, som huserade i fantastiska lokaler i olika delar av staden. Genomgående möttes vi av väl förberedda programpunkter med proffsiga samtalsledare. Vi tog framförallt del av festivalens internationella program, och inspirerades av intervjuer, panelsamtal, läsningar och musikinslag.

 
IMG_1216.JPG
 
IMG_1198.JPG
IMG_1175.JPG

Nätverksträffen genomfördes med stöd från Nordisk kulturkontakt.

mobility_programme_horizontal-h189.jpg
 
 
Elenor Nordström