Auður Ava Ólafsdóttir, Roskva Koritzinsky och Susanne Ringell till Umeå

När Nordisk författarscen för första gången genomförs i på Littfest – Umeå internationella litteraturfestival medverkar bland annat 2018 års vinnare av Nordiska rådets litteraturpris.

Isländska författaren Auður Ava Ólafsdóttir nominerade till Nordiska rådets litteraturpris för romanen Ärr  som följer en man som tappat tron på allt och funderar över hur han ska göra slut på sitt liv. Melankoli och humor går hand i hand när livets mening utforskas, i en bok vars innehåll väger tyngre än dess 200 sidor. På Nordisk författarscen i Umeå samtalar hon med översättaren John Swedenmark.

AudurAva_Saga-Sig_900.jpg

Medverkar gör också Roskva Koritzinsky från Norge, som nominerades till Nordiska rådets litteraturpris för sin hyllade novellsamling Jag har ännu inte sett världen. Vardagliga teman återges på ett sätt som är både utforskade och sökande, med ett språk som tycks betrakta sig självt. Under Littfest samtalar hon med finlandssvenska Susanne Ringell, som nominerades till Nordiska rådets litteraturpris för sin novellsamling God morgon. Också här möter vi vardag och relationer, de som går hand i hand och de som går skilda vägar. Samtalet mellan de två författarna leds av författaren Ida Linde.

Mer om Littfest i Umeå kan du läsa på littfest.se.

Roskva Koritzinsky - foto Håkon Borg_square.jpg
Susanne Ringell, Foto Niklas Sandström_square.jpg
Elenor Nordström