Fullt hus när Nordisk författarscen intog Umeå

Det var fullt hus lørdag ettermiddag da Nordisk forfatterscene inntok Studion under årets Littfest. Fjorårets vinner av Nordisk Råds Litteraturris, islandske Auður Ava Ólafsdóttir var på plass, i tillegg til finlandssvenske Susanne Ringell og Roskva Koritzinsky fra Norge.

I andre runde av Nordisk forfatterscene møtte Ólafsdóttir John Swedenmark, oversetter av islandsk litteratur og samtalen hadde tittelen Djupe arr og skrubbsår, med utgangspunkt i Ólafsdóttirs siste roman Arr. Romanen handler om fraskilte Jónas på 49 år som reiser til et krigsherja land i Europa for å avslutte livet og blir omtalt som ei lita bok med et stort hjerte. Ólafsdóttir vant prisen for sin underfundige humor, sitt gnistrende språk og for å skrive om spørsmål om liv og død.

I den andre samtalen mellom Ringell og Kortizinsky var Ida Linde samtaleleder. Både Ringell og Koritzinsky ble nominert til Nordisk Råd med novellesamlinger og de snakka om novellen som form, skriveprosesser og metoder når de jobber.

Det ble to inspirerende samtaler på tvers av nordiske land og språk med tre av de fremste forfatterne for tiden i Norden.

Elenor Nordström